Tom Rossau er en selvært designer, som i beste eventyrstil startet karrieren i kjelleren under foreldrenes hus i Fårevejle i Danmark. I starten var det LEGO og alle mulige tilgjengelige materialer som ble benyttet, men en retning innenfor produksjonen av skinnklær tok raskt form. Rossau stod selv for design og sying, noe som ledet til åpningen av en butikk i København i 1997.
I 2004 skjedde det et skifte av materialevalg, da trefiner meldte sin ankomst. I starten var lampene kun tilgjengelige via butikken i Istedgade i København, men da TR4, TR5, TR6 og TR7 ble introdusert for det brede publikum på møbelmessen i København i2006, der mottok TR7 publikums "Favorite Award".
Her finner du alle de vakre lampene fra Tom Rossau!
I 2004 skjedde det et skifte i materialvalg da trefiner kom på markedet. Til å begynne med var lampene bare tilgjengelige gjennom butikken i Istedgade, men da TR4 til TR7 ble introdusert for det brede publikum på Copenhagen Furniture Fair i 2006, skjedde det plutselig noe - TR7 fikk "Publikumsprisen".
Selv om Tom Rossau har hatt voksesmerter i den tunge enden, er kjernen og sjelen i selskapet fortsatt i behold, og dette kan kokes ned til ett ord: Design.
Med årlige utstillinger på IMM Køln og Northern Light Fair i Stockholm, er antallet av forhandlere i hurtig vekst. Porteføljen vokser konstant, og består nå også av hyller, et transformerende kaffe- og spisebord, i tillegg til atskillige nye lamper.
Dette uttrykkes her med Tom Rossaus egne ord:
"Designprosessen er faktisk ganske egoistisk for meg. Det kan hende at forbrukeren i siste ende får hans eller hennes behov dekket av produktet, men for å være helt ærlig, så gjør jeg det for å få det kick som det gir meg. Det er ganske spennende å få en idé ut av det blå, deretter jobbe med den – å være helt fortapt i hele prosessen, og være helt oppslukt av detaljene fra de tidlige tegningene og prototypene, til å få det hele videre til produksjonen.\ Og så er det den magiske opplevelsen man får, når et materiale som er beregnet på en prototype, plutselig oppfører seg helt rebelsk, og avlsører utilsiktede egenskaper. Så det eneste man kan gjøre, er å dykke ned i de nye mulighetene og utforske potensialet helt til bunns. Inspirasjonen til de foskjellige designene, kommer fra overalt, men selve prosessen, hvor begrensningene i tillegg til potensialet defineres, er i seg selv en stor opplevelse. Ofte ville det være mer passende å henvise til selve materialet når det spørres inn til designeren, siden jeg bare ser på meg selv som hjelperen som henter skruer og monterer de løse endene…
Med funksjonalitet, bærekraft og energiforbruk som åpenbare hjørnesteiner i god design, blir det en enda mer spennende oppgave å oppfylle sluttbrukerens krav. Men alt i alt, er jeg en stor tilhenger av tilfeldigheten, i tillegg til en fremheving av det lekende element som er i alt (godt) design."