Muligheten til å dimme lyset har blitt svært vanlig i de fleste hjem. Det skyldes først og fremst at vi er blitt mer bevisste på å skape riktig belysning for hvert enkelt behov. Et energisk lys for arbeid og et dempet lys for kosestunder. Hvis du har en bestemt lampe du ønsker å kombinere med en dimmer, kan en ledningsbasert dimmer være en god løsning, enten det er en vegglampe, gulvlampe eller bordlampe. Les mye mer om dimmere og dimbarhet i vår artikkel.
Hvis du ikke finner det du leter etter, eller hvis du har spørsmål om tilbehør eller lignende, kan du kontakte vår kundeservice, som alltid er klar til å hjelpe og veilede deg.
De praktiske mulighetene som oppstår når du kan dempe lyset, er uendelige. Tenk på en romantisk middag i lampelys, der du enkelt kan dempe lyset og tilpasse det til de andre lysene i rommet. Hygge, romantikk og komfort kan virkelig slå inn og skape en atmosfære som ikke er til å ta feil av.
Tenk da på etter den romantiske middagen når det er på tide å rydde av tallerkenene. Kanskje har det skjedd et lite uhell, og en håndfull smuler har havnet på gulvet. Med et enkelt trykk på et potensiometer gir du belysningen en overhaling, og plutselig har du det mest praktiske og kraftige lyset som hjelper deg med å fjerne alle smulene fra teppet, samtidig som du ikke snubler i noe på vei til kjøkkenet.
Det faktum at verden går på LED i stedet for halogen- og glødepærer, er ingen unnskyldning for å utsette dimmerprosjektet. Det er enkelt å installere en linjedimmer på en LED-lampe, og hvis du vet hvordan du installerer en dimmer på en gammeldags lampe, vet du allerede hvordan du gjør det på en moderne lampe. Fordi konseptet er det samme.
Hvis du ikke vet noe om hvordan du installerer en dimmer, og tanken på å demontere ledningene til en elsket lampe skremmer deg, anbefaler vi vår artikkel om dimmere og dimbarhet om emnet! Her går vi i dybden på temaet og forklarer også hvordan du velger en dimmer som passer til lampens wattstyrke.
De fleste velger å installere den ledningsbaserte dimmeren på vegg-, bord- og gulvlamper, som et taktilt motstykke til smartpæren. Det ene utelukker ikke det andre, men du trenger ikke å montere en smartpære i en lampe der du også har en dimmer på ledningen.
Den ledningsbaserte dimmeren kan ikke justeres med automatikk, og den kan heller ikke justeres med en app. På den annen side kan du faktisk føle dimmeren, og du trenger ikke å gripe etter telefonen hvis det skulle oppstå behov for å justere lyset. Det er bare å ta tak i dimmeren og flytte bryteren etter behov.
Hvis du ønsker en kombinasjon av dimmerbryter og smartpærer, anbefaler vi at du besøker vår artikkel om Philips Hue, eller dykker ned i vårt utvalg av smart belysning!