Den første KAISER idell™ lampen KAISER idell™ 6631-T bordlampe ble presentert tilbake i 1936 av den tyske produsenten Gebr. Kaiser & Co. Den er designet av Christian Dell og har siden da stått som et nobelt symbol på teknisk presisjon og utsøkt materialvalg. KAISER idell™ serien er blitt spesielt populær igjen i forbindelse med den skandinaviske stilen, hvor det er blitt moderne å innrede hjemmet sitt med markante designklassikere med historie. Legg spesielt mærke til på spesialutgavene som ble lansert i starten av 2019 i forbindelse med 100-årsjubileet for Bauhaus bevegelsen. Den nye utgaven av den tidløse bordlampen er utført i matt svart eller matt grå med detaljer i messing, som spesielt komplimenterer det nordiske designet som er en hit verden over.
Det var den tyske sølvsmeden Christian Dell som designet lampen. Det var på bakgrunn av den innovative og revolusjonerende oppfinnelsen av kuleleddet. Konseptet ble raskt patentert, slik at teknikken kun kunne brukes av Gebr. Kaiser & Co. I dag bruker man fortsatt disse kuleleddene som har den funksjonen at man kan løsne leddene og stille inn lampen etter egne behov og ønsker.
Christian Dell var en av nøkkelfigurene i grunnleggelsen av Bauhaus stilen. I 1922–1925 stod han i spissen for Bauhaus’ metallverksted som utviklet innovative design. Da han i 1926 designet KAISER idell™ bordlampen, endret det designhistorien og den populære lampen ble et ikon for Bauhaus perioden. Lampen fikk navnet sitt 'KAISER' fra fabrikken hvor lampen ble produsert, mens ordet 'idell' er en kombinasjon av designerens etternavn og ordet 'idé'.
I 2010 ervervede møbelprodusenten Fritz Hansen rettighetene til å produsere KAISER idell™ lamper. Lampens designmessige verdier lå tett opp mot Fritz Hansens møbler, og den passet derfor helt naturlig inn i møbelkolleksjonen deres. Som man kan se i utvalget nedenfor, har de siden utvidet KAISER idell™ serien med både gulvlamper, vegglamper og pendler.
KAISER idell™ lampen ble for alvor kjent da den opptrådte i den tyske detektivserien Der Kommissar, hvor den hadde plass på skrivebordet hos de berømte TV-politifolkene. Det er herfra den har fått kallenavnet 'kommissær lampen.'